Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/recruiter/re-cruiter.eu-ai4k/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1321

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/recruiter/re-cruiter.eu-ai4k/public_html/wp-content/plugins/booked/booked.php on line 372
Чи можна звільнити чи покарати працівника за відсутність вакцинації? – Re-Cruiter | Agencja Pracy

Чи можна звільнити чи покарати працівника за відсутність вакцинації?

Згідно чинних правил, щеплення проти COVID-19 є абсолютно добровільним, а правила не вимагають від вас його проходження. На практиці це означає, що працівника не можна змусити зробити щеплення. Тому, з огляду на добровільну вакцинацію, виходить, що працівника не можна карати за відмову надати згоду на щеплення.

Відсутність чіткої правової бази

Правові акти не є однозначною підставою для направлення працівника на вакцинацію проти COVID-19  без його згоди. Тому, звільнення працівника за те, що він не зробив щеплення або відмовився від вакцинації проти COVID-19, буде незаконним. Чинні правила чітко вказують на добровільну вакцинацію проти SARS-CoV-2. Водночас роботодавець може заохотити працівників до вакцинації.

В Конституції Польщі та трудовому кодексі напряму згадується принцип рівноправ’я, згідно з яким роботодавець не може розрізнювати своїх працівників. Не повинно існувати різних санітарних обмежень для осіб, які пройшли вакцинацію проти COVID-19  та людей, які з тих чи інших причин цього не зробили. Щоб зробити вакцинацію проти коронавірусу обов’язковою, Міністру охорони здоров’я доведеться внести зміни до положення про обов’язкові профілактичні щеплення.

Велика кількість роботодавців, незважаючи на відсутність правової бази, вирішили надати додатковий вихідний у зв’язку з вакцинацією проти COVID-19. У великих компаніях можна спостерігати, що таке рішення  вже принесло певні позитивні ефекти.

Звільнення або покарання працівника за відсутність вакцинації проти COVID-19

Згідно з чинними нормами, працівника не можливо звільнити через те, що він не пройшов вакцинацію. Такі дії можна трактувати як форму дискримінації. Крім того, на працівника не можуть бути накладені жодні санкції за відмову від вакцинації. Однак роботодавці та працівники повинні бути пильними, бо не виключено законодавчих регулювань у цьому питанні. В найгіршому випадку може виникнути ситуація, коли роботодавець вирішить перевести невакцинованого працівника на іншу посаду.